Til toppen
Produktet er ikke aktivt!

Acticsilver MD Grey GHOST

Produktnummer: VM-20568

ArcticSilver´s nye innovasjon – Micro-Diameter fluelinjer (MD) har en ekstremt lav diameter. MD-Linjene skjærer lett gjennom vinden og oppfører seg superstabile under flukten. Dette gir deg lengre kast og umiddelbar kontakt medfluen. Coating med høy tetthet gir deg et fluesnøre som maksimerer energien fra stangen, slik at du kan oppnå langekast med mindre bruk av kraft.

MD-snører vil fungere med ulike stenger, men kombinasjonen av Free-Flex og MD linjene er en perfekt match. Linene har blitt fin-tunet til å passe perfekt med tilhørende Free-Flex stang. Med disse to innovasjonene blir fluekasting enda mer «feeling», enklere og kraftbesparende.

 ArcticSilver MD Line har flere fordeler:

• Forbedret energioverføring
• Høy linjehastighet
• Mindre støy på vannoverflaten
• Rettere kast
• Lav diameter som skjærer gjennom vinden
• Lav diameter gir mer plass på snellen
• Kan gå ned i snellestørrelse
• Sterk flettet kjerne med sterk binding til coating
• Sterke, sveisede microloops
i begge ender
• Tapering for både spey og overhodekast

 TAPERING
Flyt- og intermediate-snørene kommer med lik tapering, som gjør at alle snører har gode all-roundegenskaper, og fungerer glimrende til både overhodekast og speykast.

VEKT
Hva vekt angår er MD-flytesnørene fra midt-på treet (#6) – til høyt klassifisert (#5, #7, #8), ift. gjennomsnittet av snører i markedet (#). Coatingens tetthet (densitet) bidrar til høyere evne til å absorbere energi. Summen av tapering, denne høye densiteten og redusert diameter bidrar til den positive kasteopplevelse. På dager med sterk vind eller ved primært speykasting kan det være på sin plass å gå opp en snøreklasse, men dette er smak-og-behag og må tilpasses individuelt.

FARGER
Belly (klumpdelen) på flytesnørene er grå, mens intermediate-linene vil være halvmatt lys blå med en synkegrad på ca 1.0-2 tommer pr. sek. Dette skulle være perfekt for kyst og saktestrømmende elver. Med en halvmatt overflate unngår man problemer på solfylte dager med høy refleksjon fra snøret, som kan være en utfordring med glassklare liner.

Skytelinen på Arctic Silver MD-snører har ulike farger, unike for hver snøreklasse. En tilsvarende unik fargekode blir også å finne igjen på ASI´s kommende free-flex stenger for 2016. Det betyr at det blir lett å velge rett ASI-snøre til rett ASIstang.
Vårt commitment til  sluttbrukerne er at vi går gode for at like farger fungerer sammen. Hvis du velger snøre med “lysblå” fargekode/runningline fungerer dette snøret med Free-Flex stang med tilsvarende fargekode. Blått mot blått, gult mot gult, grønt mot grønt osv.

 
KJERNEMATERIALE OG LITE MINNE
Kjernemateriale har svært lite minne (strekk), som gir økt følsomhet under avfisking. Du har dermed kontakt med snøret hele veien. Dermed vil du kjenne selv de minste bevegelser når snøret trekkes inn. Snørene holder seg relativt myke selv på kjølige dager og i kaldt vann.

TYNN DIAMETER
Linene har en tynn diameter generelt, og spesielt på skytelinen. Coatingen er glatt og slitesterk.

KLUMPDELEN
Linenes tapering er skapt med tanke på allround-egenskaper. Dette er snøret som går like bra til overhode-kast som til underhåndskast (spey). Snørene oppfører seg svært stabile i luften, og presenterer fint. Noe av årsaken ligger i mikrotaperinger/baktaperingen som ikke ødelegger skyteegenskaper, men hjelper til med kraftoverføring når du vil holde mye line i luften.

FLYTEEVNE OG LØKKER
Flytelinene ligger litt dypere i vannet enn høytflytende liner, men de flyter godt. Snørene har historiens tynneste og smekreste løkker i begge ender. Spissen på femmerlinen er bare 0.54mm, og da funker det dårlig med en overgang til fortom på 0,7-0,8mm...bruk en ca. 0, 54 mm buttdel på fortommen.

INTERMEDIATE
Synkehastighet: 2,5-3cm / sekund. MD-INT er densitets-kompensert. Det betyr at spissen trekker seg raskt under vann.

#5 MD INT 1H
Sea-Blue/Olive (Belly / Running)
head: 10 m/ 33 ft
length: 30 m/98 ft
head: 12,5 grams

#6 MD INT 1H
Sea-Blue/light-blue 
head: 10 m/ 33 ft
length: 30 m/98 ft
head: 14,5 grams

7 MD INT 1H
Sea-Blue/yellow
Sea-Blue/Olive
head: 10,9 m/ 36 ft
length: 30m/98 ft
head: 17,0 grams

#8 MD INT 1H
Sea-Blue/Orange
head: 10,9 m/ 36 ft
length: 30m/98 ft
head: 18,5 grams