Til toppen

Helle nr.4 Fjellkniven

Produktnummer: 500310
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

Fjellkniven med heltreskaft i masurbjørk og et høypolert blad i fullherdet ettlagsstål

Sidan Helle startet i 1932 har det alltid vært en Fjellkniven i deres sortiment. Idèen bak kniven har alltid vært at det skal vere en elegant kniv med røtter i norsk natur. Den moderne varianten legger vekt på enkel eleganse, med et heltreskaft i masurbjørk og et høypolert blad i ettlagsstål.

Den enkle elegansen er kanskje grunnen til at Fjellkniven har vært en av Helle sine største salgssuksesser sidan den kom i 1994. Kniven er lett, og skaftet har et klassisk, ergonomisk snitt i skandinavisk stil med en liten fingerstopp fremst. Bladet er skinnende blankt og har skandinavisk sliping, noe som fører til at kniven er en idèell følgesvenn på tur i fjellet.

Siden 2022 har Helle byttet ståltype i Fjellkniven til 12C27-stål − samme design og følelse, bare nå med ettlags-stål i bladet. 

Valget mellom 12C27 og H3LS (laminert) kommer an på hvordan du ønsker å bruke kniven din. Sandvik 12C27 er et stivere stål, og vil gi deg en annen følelse. Det fullherdede bladet (siden det ikke er laminert) kan også slipes til en skarp rygg, for alle de som tenker å bruke kniven med et tennstål. 

Kniven kommer i en klassisk skandinavisk, cognac-farget lærslire. 

****

Detaljer Fjellkniven
Stål Sandvik 12C27 rustfritt stål
Bladtykkelse 3,1 mm
Bladlengde 101 mm
Konstruksjon Stikktange
Skaftmateriale Masurbjørk og framplate i rustfritt stål
Lengde håndtak 110 mm
Sliremateriale Ekte vegetabilsk lær
Designer Helle
Designår 1994