Til toppen

Ferro-Bet Rust-Bort 1-liter

Produktnummer: 950909
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

Produktinfo

FERRO-BET RUSTVASK
Ferro-Bet Rustvask har mange egenskaper som kan være til stor nytte og glede for en hobbyskipper som ønsker å ha en ren båt.
Båtnytt skrev en artikkel om oss (se egen artikkel) der de beskrev Ferro-Bet Rustvask på følgende måte, LATMANNSVASK!
Det er vel ganske beskrivende i bunn og grunn. Ferro-Bet Rustvask er et meget enkelt produkt i bruk, men som gir svært gode resultater.
Bruksområder: Ferro-Bet Rustvask kan benyttes til mange ting om bord, være seg plast, aluminium, tre, eller stålbåt.
Ferro-Bet Rustvask ble laget en gang i tiden med tanke på rengjøring av skutesider, der den skulle fjerne rustrenner. Det har vist seg at den i tilegg til det, har utrolig mange andre egenskaper som kan være nyttige for den vanlige mann/dame i gata.
Anbefaler at du tar deg tid til å se på Rustvasken under de andre fanene (bilpleie, hjem/fritid, osv.) da den kan ha flere områder den kan hjelpe deg på.
• Renser/vasker gel-coat MEGET bra.
• Fjerner blåved (blågeit, svartsopp).
• Bleker trevirke.
• Fjerner olje, sot, salter, rur, skjell, alger og lignende.
• Vaske aluminium før maling/lakkering.
• Vasking av metall etter sveising (syrevask).
• Kort fortalt gjør den alt av grovarbeid du kan utsette den for innenfor vaskingens verden.
Ferro-Bet Rustvask kan tynnes med opp til 10 deler vann.


Bruksanvisning:
For rensing/vasking av gel-coat er det bare å spraye
Ferro-Bet Rustvask på områdene du har urenheter på. La den virke i 5-15 minutter. Unngå direkte sollys. Har du mulighet til å skrubbe med en kost eller klut kan det være med på å spare litt tid. Unngå åpne sår i gel-coaten. Rustvasken kan da penetrere inn og forvitre gel-coaten.
Fjerning av blåmann på treverk er en meget enkel prosess. Spray på områdene med soppdannelse og bare la Rustvasken trekke inn av seg selv. Det som kan skje i noen tilfeller er at Rustvasken trekker ut kvaestoffet, og du vil få et rosaskjær i trevirket. Dette vil trekke seg til bake, men tidsaspektet på dette kan variere (fuktighet i trevirke, alder på plank, tresort osv.). Er du redd for å få misfarging. Gjør en test og se reaksjonen. Bedre med flere mindre påføringer over en lengre tid.
Skal du lakkere/male trevirket etterpå, er det viktig å la Rustvasken få god tid på å trekke inn, slik at du ikke får koking i lakken. Om du påfører lakk/maling før syra er fordampet, vil ikke malingen tørke.
Bleking av trevirke gjøres på samme måte som med fjerning av blåmann. Spray Ferro-Bet Rustvask på trevirket og la den trekke inn. Ikke mett trevirket med for mye Rustvask, bedre med små doser over en lengre tid. Det som kan skje i noen tilfeller er at Rustvasken trekker ut kvaestoffet, og du vil få et rosaskjær i trevirket. Dette vil trekke seg tilbake, men tidsaspektet på dette kan variere (fuktighet i trevirke, alder på plank, tresort osv.). Er du redd for å få missfarging. Gjør en test og se reaksjonen.
Skal du lakkere/male trevirket etterpå, er det viktig å la Rustvasken få god tid på å trekke inn, slik at du ikke får koking i lakken. Om du påfører lakk/maling før syra er fordampet, vil ikke malingen tørke.
Fjerner olje, sot, salter, rur, skjell, alger og lignende.
Dette skjer ved at du sprayer rikelig på problemområdene, og lar den trekke inn i ca 5-15 minutter. For å spare litt tid kan du godt jobbe litt med en kost eller lignende. Når ønsket resultat er oppnådd er det bare å skylle av med rikelig mengde vann.
Vasker aluminium før maling/lakkering. Om du skal male/lakkere aluminium vil du garantert ha problemer med heft. Om du fukter en klut rikelig med Rustvask kan du bare gni denne på området du skal male/lakkere. Det som da vil skje er at det fettaktige stoffet som aluminiumen utsonderer blir vasket bort, og aluminiumen vil ”reise bust” mot syra, og på denne måte gi deg mye bedre heft for det du skal påføre.
Er du usikker på om din gamle Ferro-Bet Rustvask enda er potent, er det bare å dyppe en galvanisert spiker i den. Koker det på spikeren er Rustvasken klar til bruk.
Har du erfaringer, spørsmål eller ønsker å vise hva du jobber med, vennligst ta kontakt på Debatt Forumet vårt. Vi er alltid glade for tilbakemeldinger fra våre kunder!


Generell Informasjon:
Dette shipping - produktet er spesielt utviklet for fjerning av
rust – renner, sot, rustvann, olje og salter også på malte flater.
Rustvasken er spesielt egnet til fjerning av blåved!
På treverk kan Rustvasken trekke ut kvaestoffer og gi treverket et rosa skjær. Man bør derfor gjøre en prøve før man starter på et større felt.
Produktet er også velegnet til rengjøring av aluminium, for eksempel aluminiumsfelger.
Bruksmåte: Ferro-Bet Rustvask er tilsatt vaskemidler og kan sprøytes eller påføres med kost. Virketid er 5 – 15 minutter. Deretter avspyles med vann. Ferro-Bet Rustvask skader ikke maling.