Til toppen

Fällkniven NL2L Northern Light Odin

Produktnummer: NL2L
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

En meget pen og unik jaktkniv i i høyeste kvalitet fra svenske Fällkniven

Sammen med Thor anses den enøyde Odin for å være den høyeste guden i norrøn mytologi. Han var både gudenes og menneskenes allfader, ridende på
Sin åttefotede hest Sleipner. Med sine kunnskaper og med hjelp fra sine ravner, Hugin og Munin, var han Vallhall sin ubestridte hersker. Fällkniven NL2 Odin er en kraftfull og smidig kniv med rustfritt blad i Fällkniven sitt laminerte VG10-stål. Kuttegenskapene er enestående og kniven føles bra ut i hånden.


Bladet består av et laminert VG10-stål der eggen utgjør det berømte VG10-stålet og der siden består av helt rustfritt 420J2-stål. Denne kombinasjonen er bra siden den kombinerer alle tenkbare gode egenskaper som stress, stivhet og skarphet i et og samme blad. En 6,5 mm tykk klinge er i seg selv sterk nok for de fleste bruksområder. Med laminat teknikk kan man regne ytterligere n20 % øket styrke, sammenlignet med et solid VG10-knivblad.

Skaftet består av utvalgt okseskinn, et nesten glemt skaftmateriale, som gir et veldig bra og holdbart grep. Det eldes på en vakker måte som gir en utsøkt mørkebrun patina med årene. Ikke påvirkes det av oljer, løsningsmidler og er ufølsom for vann. Siden skinn, i likhet med tre, horn og ben, er levende materiale, kan meget tynne sprekker når kniven oppbevares tørt og ikke brukes.

Fällkniven fremherder selvsagt den konvekse eggen da de anser denne som den ultimate kombinasjonen av kutteevene og styrke hos en knivegg, også på Fällkniven NL2L Odin.

Alle som kan noe om knivproduksjon innser at en slik egg bare kan produseres for hånd og det er også kanskje årsaken til at ikke alle kniver har denne konvekse eggen. De aller fleste kniver er nemlig masseprodusert der CNC-styrte roboter og slipemaskiner former bladene så godt det lar seg gjøre. Maskinene mates med magasin som gjør at produksjonen kan gå 24 timer i døgnet. Resultatet kan ofte være bra og prisene kan være ganske lav på slike kniver. Men om man vil ha ekte topp kvalitet når det kommer til styrke, rustfrihet, skarphet og design, finnes det enda ingen maskiner som kan komme i nærheten av samme sluttresultat som en utdannet knivmaker med mange år med erfaring.

Fällkniven er meget stolte av Northern Light serien og er klar over at de mest kvalitetsbevisste knivbrukene i verden kommer til å sette pris på disse egenskapene.

Sliren er produsert i kraftig svart skinn av aller beste kvalitet.
 

Egenskaper

Stål: Laminat VG10
Hardhet: 59
Egg: Konveks
Klinge: Protruding broad tang
SkaftmaterialeSkinn
Slire: Skinn
 

Mål og størrelser

Vekt (kun kniv): 392 gram
Bladlengde: 200 mm
Bladtykkelse: 6,5 mm
Totallengde 323 mm
Fingerstopp: Rustfritt stål